HTML

200 szó

Kismaros, Nagymaros, Verőce, és a Dunakanyar kritikus szemmel nézve. Minden, ami jó és rossz.

Friss topikok

Nekem tetszik...

2012.04.17. 10:57 kétszáz szó

Kivonat a visegrádi választásokon induló polgármesterjelöltek egyikének – Félegyházi Andrásnak -a szórólapjáról:

„Kedvelem a személyes eszmecserét, ahol egymás szemébe nézhetünk. Látom ugyanakkor azt is, hogy az internet használói között túlnyomó többségben vannak a tisztességes szándékú emberek. Többekben fölmerülhetett a kérdés: hogyan tudom családom és építész hivatásom gyakorlása mellett a polgármesterséggel kapcsolatos teendőket ellátni?  A családom továbbra is első helyen van és marad. Számomra a család életre szóló elkötelezettség; persze, teher is, de ugyanakkor erőt adó háttér, mely nélkül minden egyébnek értelme vész. Egy közszolgálati feladat is elköteleződés – és vajon hogyan lehetne elköteleződést remélni valakitől ez ügyben, aki máshol meg nem áll helyt, vagy megfutamodik?”

„A  jó építész(et) legfontosabb tevékenységét abban látom, hogy egyensúlyt teremtsen az építést meghatározó három alapvető tényező között: használhatóság, gazdaságosság, kulturális érték  - ha úgy tetszik: szépség, bár ez relatív fogalomnak is tekinthető. A befektetési célú spekulációs építkezések  – tisztelet a nagyon ritka kivételnek – kizárólag üzleti haszonszerzésről szólnak.  A „nehezen kiismerhető erők által irányított állami beruházások” sokszor korrupció-gyanúsak – ezeket a helyzeteket messziről kerülöm.

Véleményem szerint az ilyesfajta közberuházásokat elkezdeni is nagyon másként kell; a párbeszédet nem csak a hogyanról, de a mitről és a miértről is széles körben kell folytatni – még ha időigényes és macerás is.”

Talál-e követőkre?

 

Libikóka

Szólj hozzá!

Címkék: család építészet visegrád polgármesterség

A bejegyzés trackback címe:

https://200szo.blog.hu/api/trackback/id/tr24456426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása